Dutch Harmonium Atlas

Een muzikale reis door de Nederlandse provincies

(order: please sent a mail to: dirkluijmes@hotmail.com)

 

Vorig jaar verscheen, mede dankzij de financiële hulp van veel donateurs, mijn vierdelige Harmonium Atlas (Quintone 1901). De box trok volop aandacht in de pers. Zo waardeerde de Volkskrant de atlas met vijf sterren en werd de atlas in vakblad Luister met een 10 bekroond.

 

Na deze release vroeg ik me af of er ook een ‘Nederlandse Harmoniumatlas’ mogelijk zou zijn. Is er in vorige eeuwen in de verschillende provincies van ons land genoeg waardevolle harmoniummuziek geschreven voor een aantrekkelijke cd? Op zoek naar het antwoord bladerde ik door tal van bundels en dwaalde ik door bibliotheken en archieven. En ja, ook al heeft het harmonium in ons land lange tijd een slechte naam gehad, de reis van Groningen tot Roermond en van Goes tot Nijmegen leverde onverwachte en fraaie muzikale vergezichten op.

 

Dutch Harmonium Atlas

Vanaf 5 november 2020 is het eindresultaat van mijn onderzoek op cd te beluisteren. Op de nieuwe Dutch Harmonium Atlas legde ik werken vast van onder anderen Richard Hol, Samuel de Lange,  Gerrit Jan van Eijken en minder bekende 19de- en vroeg-20ste-eeuwse Nederlandse meesters uit diverse windstreken. Deze ‘kleine Bosatlas’ van de harmoniummuziek – die als supplement kan dienen bij de ‘grote’ Harmonium Atlas –  verschijnt bij Quintone in twee edities:

Als cd met booklet in een cd-doosje. (Afbeelding hierboven). Prijs 17,50 (incl. verzendkosten)

Als cd in een kartonnen wallet. (Afbeelding hieronder).  Deze uitgave past als supplement in/bij de box Harmonium Atlas. Prijs 12,50 (incl. verzendkosten).

 

De cd kwam mede tot stand dankzij de bereidwillige financiële medewerking van de Harmonium Vereniging Nederland, die in 2020 haar 30 jarige bestaan viert.

 

Bestelwijze:

Maak € 12,50 of € 17,50 over naar NL 24 INGB 0004926606 .t.n.v. Dirk Luijmes én stuur een mailtje naar dirkluijmes@hotmail.com met de vermelding van uw adres. Ik stuur u het supplement toe. Prijzen zijn inclusief verzendkosten binnen Nederland.

De bekroonde ‘internationale’ Harmonium Atlas is ook nog verkrijgbaar (€ 39,50). Samen met het supplement (in wallet) betaalt u € 47,- (incl. verzendkosten).

 

You can order the Dutch Harmonium Atlas (for listeners living outside Holland) this way:

Please sent a mail to dirkluijmes@hotmail.com. Price € 10,- and € 15,- excl. shipping costs.